Назад

„Музейко“ се пренася в парка с игри и забавления за малките откриватели

10.07.2020 г., с. 31

 

„Музейко“ се пренася в парка с игри и забавления за малките откриватели

 

Кои птици са свили гнездо в Борисовата градина? Какви животни обитават парка? И може ли там да летят комети, създадени от ръчичките на малки откриватели? Всичко това и още полезна и интересна информация за децата ще има в новата инициатива „Музейко“ в парка“.

Малчуганите ще имат и няколко предизвикателства - както да докажат, че имат сръчни ръце, за да създадат собствени комети, които трябва да полетят в специално обособените въздушни коридори, така и да покажат, че могат да „бързат умно“, отговаряйки вярно на загадки. Най-бързите, смелите и сръчните ще спечелят и награди.

Преживяването обаче няма да бъде пълноценно и без нови знания. Затова за децата ще има организирани турове в Борисовата градина, в които ще научат кои животински видове освен катеричките обитават парка и дори ще може да ги видят.

Излизането на Детския научен музей в парка е с подкрепата на Столичната община и ще се състои на 18 юли, събота, на Лятната естрада от 10,00 до 16,00 ч. „Музейко“ в парка“ ще гостува и в Южния парк на 8 август.