Назад

"Дървета на пл. "Света Неделя" няма да се секат", заяви кметът Фандъкова

06.02.2020 г., стр. 2

"Площадът ще бъде изцяло пешеходен. Очакваме той да бъде много светъл, много зелен и да се запази богатото културно наследство на града", увери кметът на София Йорданка Фандъкова, която се срещна с арх. Массимилиано Фуксас, чието архитектурно студио спечели конкурса за пл. "Св.Неделя".

В срещата участва и главният архитект на София Здравко Здравков. Кметът припомни, че в конкурса участваха много добри архитектурни бюра от цял свят. Тя каза, че вчера главният архитект на София Здравко Здравков се е срещнал с арх. Фуксас и са уточнили всички детайли и забележки по проекта. София заслужава на едно от най-знаковите места да работи един от най-добрите архитекти, за да можем да реализираме този проект още през следващата година.

Кметът посочи, че от тук-нататък предстои разработване на идеен проект на база на направените бележки. В края на април ще бъде представен пред гражданите идейния проект и отново ще бъде поканен архитект Фуксас за обсъждането му. След това предстои да се направи проектната работна фаза, да се направят процедурите за избор на изпълнител.