Назад

От понеделник контрольорите в София само ще глобяват


31.12.2020-03.01.2021 г., с.4

 

От понеделник контрольорите в София само ще глобяват

Зелената зона ще се плаща и в събота

 

Даринка Илиева

От 4 януари контрольорите в градския транспорт в столицата няма да продават билети от 1,60 лв., а само такива за глоба от 30 лв. Заради това пътниците ще трябва предварително да са се снабдили с билет или от касите на Центъра за градска мобилност, или от търговската мрежа - пощите, магазините „345“ и още 200 разпространители.

Дневна карта пък може да се купи и онлайн през приложението ни MPASS.

Заради пандемията билети засега няма да продават водачите на транспортните средства.

От 4 януари зелената зона за паркиране в София ще работи и в събота от 10 до 18 ч. Работното време на по-скъпата синя зона в събота също ще започва от 10 ч, а не както досега от 8,30 ч и ще приключва в 18 ч, съобщиха от Столичната община.

Оттам напомнят, че зелената зона се разширява с два квартала също от 4 януари. Става дума за горната част на квартал „Яворов“ в район „Слатина“ и за квартал „Иван Вазов,, в район „Триадица“.

Живеещите в двата квартала, които желаят да паркират в зоните, да не чакат последния момент за заявяване на стикер, призовават от Центъра за градска мобилност.

Документи се приемат в офисите на ЦГМ и онлайн през сайта на ЦГМ. Плащането на винетния стикер става след получаване на одобрение и може да се направи по банков път или в офис на ЦГМ.