Назад

От 4 януари в София: Контрольорите няма да продават билети, ще проверяват и глобяват


31.12.2020 г., с.6

 

От 4 януари в София: Контрольорите няма да продават билети, ще проверяват и глобяват

 

Контрольорите в обществения транспорт започват да следят за редовността на пътниците от 4 януари 2021 година. От тази дата те няма да продават билети от 1,60 лева, а само такива за нередовни пътници от 30 лева. Това съобщават от ЦГМ на сайта си.

Центърът за градска мобилност призовава всички свои клиенти да се снабдят предварително с необходимите превозни документи, като посетят нашите пунктове или тези на нашите партньори. Всички каси наЦГМ-61 бр.,както и тези на метрото - 81 бр., работят.

Превозни документи може да се купят и в 114-те офиса на пощенските станции, в 116 тото-пункта, в магазините на веригата „345“, както и в над 200 обекта на наши външни разпространители, повечето от които са в близост до спирките на обществения транспорт. Дневна карта може да се купи и онлайн през приложението ни MPASS.

На този етап водачите няма да продават билети.

Наред с това от ЦГМ напомнят, че от 4 януари 2021 г., с решение на Столичния общински съвет, „Зелена зона“ ще работи и в събота в часовия диапазон от 10:00 до 18:00 ч. Работното време на „Синя зона“ в събота също ще започва от 10:00 ч., а не както досега от 08:30 и ще приключва в 18:00 ч.

Напомняме, че новите части на „Зелена зона“ в районите „Слатина“ - кв. „Яворов“ и „Триадица“ - кв. „Иван Вазов“ започват да функционират от 4 януари 2021 година.

ЦГМ призовава гражданите, които желаят да паркират в зоните, да не чакат последния момент за заявяване на стикер. Нашите офиси работят всеки делничен ден.