Назад

Нов атракцион в парк „Възраждане"


31.12.2020 г., с. 11

 

НОВ АТРАКЦИОН В ПАРК ВЪЗРАЖДАНЕ

8-метрови дракони обикалят София

Подредиха над 20 анимирани чудовища, движат се и ръмжат под открито небе

 

ЕКАТЕРИНА ТОМОВА

8-метрови анимирани дракони ще забавляват софиянци и гости на столицата в най-новия атракцион в парк „Възраждане", който отвори врати вчера.

Интерактивната изложба "Живите дракони - Зимна приказка" показва 20 уникални анимирани и движещи се дракони. Билетите са с цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.) и 15 лв. за възрастни и се продават на място.

Размери

Всички дракони в изложбата ръмжат, движат се и издават специфични звуци. Всеки от тях има свой собствен глас, начин на поведение и дори характер. Посетителите могат не само да видят как са изглеждали митичните чудовища, но и да оценят гигантските им размери - височината на фигурите варира от 2 до 8 метра. Цялостната концепция за атракциона и оформлението на тематичния парк е дело на „Коко Ейджънси", пише Столица.БГ. Това е българска компания, която през последните 5 години представя на световно ниво редица интерактивни и образователни изложби за деца, ученици и възрастни. В София подобен вид фентъзи парк е напълно нова форма на развлечение. През изминалите две години изложбата гостува в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна, обясниха организаторите. Паркът работи в съответствие с всички противоепидемични мерки, въведени в столицата.

Деца

Всички фигури и информационни панели предоставят подробно обяснение на посетителите за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо драконите са толкова популярни. В тематичния парк децата ще могат да "обяздят" няколко от експонатите, да скачат на батут или да изслушат любопитни истории за дракони, "разказани" от вълшебните дървета. Изложбата ще остане в града до 15 март 2021 г.