Назад

Заздравяват настилката по бул. „България" с 38 000 кв. м метална мрежа

09.07.2019 г., стр. 8

38 000 кв. м метална мрежа ще бъде положена по участъка от бул. „България" в София, който в момента се ремонтира. Целта е да се заздрави настилката в отсечката между булевардите „Гешов" и „Черни връх".

Вече са положени 9 хил. кв.м. метална мрежа по южното платно на бул. „България" -между булевардите „Гешов" и „Витоша", което в момента е затворено за движение, съобщиха от Столичната община.

Оттам припомнят, че тази технология е използвана при ремонта на кръстовището на "Орлов мост" и при първия етап от реконструкцията на бул. „България" -между булевардите „Гоце Делчев" и „Гешов" през миналата година.

Поставянето на металната мрежа трябва да приключи до края на седмицата, а след това ще започне полагането на първия пласт асфалт. Вече е приключило цялостното фрезоване на настилката. Работи се по хидроизолация на тавана на подлеза при Професионалната гимназия по текстил.

По план обновяването на южното платно в участъка трябва да приключи до 19 юли. След това работата ще се премести в северното платно. Вторият етап от ремонта на бул. „България" трябва да приключи до началото на новата учебна година.