Назад

Втори оператор предлага е-тротинетки

11.09.2019 г., стр. 9

Втората по големина международна компания за електрически тротинетки под наем в света влезе в София. Скутери на компанията вече са пръснати из софийските улици.

Цените на услугите ще бъдат същите като на зелените тротинетки -1,5 лв. за отключване на скутера и 30 ст. за минута превоз. Всеки, който иска да вземе скутер, сваля приложението и сканира кода на избраната тротинетка. Така тя се отключва и е готова за каране. В София вече има десетки скутери и обозначени паркинги, където да бъдат оставени машините.

Новата компания ще оперира с местен партньор, който е локален представител и използва платформата на американския стартъп. Очаква се в София да влязат още няколко оператора на електрически скутери под наем, въпреки че преди седмица от Пътна полиция обявиха, че започват да глобяват водачите на електрически тротинетки, тъй като електрическите им превозни средства не са регистрирани.

Столичната община и Държавната агенция за безопасност по пътищата подготвят регулация за електрическите тротинетки, но до този момент само се обсъждат предложения.