Назад

ВСЯКА ГОДИНА столицата инвестира 20 млн. лв. в образователна инфраструктура

19.11.2019 г., с. 2

 

ВСЯКА ГОДИНА

Столицата инвестира 20 млн. лв. в образователна инфраструктура

 

МАРИЯ НИНОВА

Около 20 млн. лв. средно на година инвестираме в строителството на нови сгради за детски градини и училища в София. Това обяви кметът на града Йорданка Фандъкова, която инспектира изграждането на нова сграда към 64-то ОУ „Цар Симеон Велики".

Градоначалникът изтъкна, че една от важните задачи на общината си остава това да направи така, че да няма училище без физкултурен салон.

„На път сме да реализираме този приоритет, заедно със строителството на нови училищни сгради", каза Фандъкова и добави, че Столичната община ще кандидатства за одобреното от правителството финансиране на образователна инфрастурктура. Тя обясни, че изграждането на новата сграда в 64-то училище е на финала и в нея ще се помещава физкултурен салон.

„Очаква се на 5 декември да приключи, както е по договор и след това сградата да бъде въведена в експлоатация. С нетърпение се очаква от директора на училището, както и от учителите и децата. Досега те са карали часовете по физкултура в класните стаи. Сградата е модерна и с всички мерки за енергийна ефективност", обясни още Фандъкова. Тя допълни, че в училището има 311 деца, които ще могат да минат в една смяна.