Назад

Столичната община връчи наградите "Европа"

12.09.2019 г., стр. 20

Фандъкова получи статуетка за принос към гражданското общество

Наградите са  учредени по повод 10-годишнината  на програма   „Европа"

АНЖЕЛА ДИМЧЕВА

На 10 септември в новия мултимедиен център на БТА се състоя официалната церемония по връчването на наградите „Европа" на Столичната  община,  учредени във връзка с 10-годишнината на програма „Европа".

Събитието беше открито от Ирина Йорданова - председател на Програмния съвет на програма „Европа", и Максим Минчев - генерален директор на БТА. „Двигателят на Програма „Европа" сте всички вие, нашите бенефициенти, вие сте хората с големи идеи, които реализират мечтите си под формата на стойностни проекти. Вашата гражданска енергия прави програма „Европа" един вечен двигател. Вярвам, че тя ще продължи напред, а тези 10 години са само едно добро начало. Нека да благодарим на г-жа Фандъкова, която даде идеята, тя запали първата искра"- каза Йорданова.

Кметът Фандъкова получи наградата на фондация „Българска памет" за принос към гражданското общество, както и Специалната награда на Информационен портал за НПО в България за подкрепата й към гражданския сектор.

Статуетката „Цар Симеон Велики" беше връчена от Милен Врабевски - председател на фондация „Българска памет".

За наградите се състезаваха всички 351 проекта, реализирани по Програма „Европа" от 2009 година досега. За 10-те години от 2009 г. са подадени 999 проектни предложения, от които живот са видели 351 проекта, подкрепени са 528 неправителствени организации. В събитията по Програма „Европа" и в дейностите по проектите като непреки крайни бенефициенти са били ангажирани над 480 хиляди софиянци.

Пълна информация кои са лауреатите може да прочетете на сайта на в. „Труд" - trud.bg.