Назад

Столичната община:"Няма да затварят около „Александър Невски" за ремонта"

08.11.2019 г., стр. 4

Промени в проекта за реконструкцията на „Зона 4“

Няма да затварят цялата зона около храм-паметника „Александър Невски“ в София, докато тече ремонта там. Изискването реконструкцията да се направи на етапи е залегнало в поискани от главния архитект на столицата Здравко Здравков промени в проекта. Тези препоръки се въвеждат чрез обществена поръчка на Столичната община. Победителите в конкурса от архитектурно студио А.Д.А трябва да променят според нови изисквания проекта си за ремонт на Зона 4, в която влиза пл. „Александър Невски“, булевардите „Цар Освободител“, „Васил Левски“ и прилежащите улици.

Това става ясно от обществената поръчка на Столичната община.

На пл. „Ал. Невски“ трябва да бъдат поставени и самопочистващи се тоалетни. Изискват се подземни контейнери за отпадъци и подмяна на уличното осветление. „Да се прецизират детайлите на всички тротоарни настилки по отношение дебелината на основните пластове, правилно обозначаване на материалите в пътните конструкции, както и стандартите, на които трябва да отговарят“, е посочено в поръчката.

За реконструкцията на бул. „Цар Освободител“ трябва да се уточнят местата и необходимите количества жълт керамичен паваж за репариране на настилката спрямо състоянието към момента. Също така да се даде детайл за повдигнатата паважна настилка при кръговото кръстовище на булеварда, като се има предвид наличието на трамвайни релси.