Назад

Отпускат помощ за пострадалите от пожара в Бухово

06.09.2019 г., с. 8

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи на общинския съвет да бъдат гласувани еднократни средства за семействата, чиито апартаменти пострадаха заради пожара в Бухово.

Около 200 семейства останаха на улицата след пожара. Вчера те влязоха отново в домовете си, за да видят какви са щетите.

Четирима души бяха настанени в медицинския център в Бухово, защото нямало къде да отидат. „Веднага след като беше угасен пожарът, нашите екипи започнаха работа по почистване и правим организация да започнат огледите. Разбира се, много е важно службите да свършат своята работа и да установят причините, но това, с което ние спешно можем да помогнем на хората, е на първо място да настаним семействата, които няма къде да живеят и аз лично ще предложа на общинския съвет да гласуват средства за еднократни помощи на семействата, защото, както виждате цялата им покъщнина е изгоряла“,- коментира Фандъкова. Тя посочи, че апартаментите на последния етаж са абсолютно необитаеми и силно пострадали. „Ще помогнем с екипи, които да направят огледите и да дадат предписания за възстановяване“, допълни столичният кмет.