Назад

Най-големия строителен терен в София купи „Галакси Инвестмънт Груп“

28.11.2019 г., стр. 11

Площта на бившия „Балканстар 6-ти септември“ е 193 дка и позволява реализиране на многофункционални зони с търговска част, офиси и жилища

„Галакси Инвестмънт Груп“ придоби най-големия строителен терен в София и вече планира инвестициите в инфраструктура и преустройството.

Цял малък модерен квартал ще изникне на мястото на запустелия район на бившия „Балканкар 6-ти септември“. Сделката за 193-те дка на бившия „Балканкар 6-ти септември“ е най-голямата за парцел в София, сключена през тази година.

Впечатляваща е концепцията за обновяване на това място, което е сред най-перспективните в столицата. Проектът предвижда изграждането на модерна смесена многофункционална площ, в която ще има търговска зона, жилища и офиси. Трансформацията на района ще обогати градското развитие и ще го превърне в нов социален и културен катализатор.

Апетитният терен се намира между бул. „Никола Мушанов“ и ул. „Житница“, на границата на кварталите „Красна поляна“ и „Овча купел“. Това е една от най-атрактивните площи в столицата, тъй като все още не е презастроена. Мястото е много комуникативно, с отлични връзки по главна улична мрежа с Околовръстния път на града и основните офис центрове. Нова метростанция ще бъде разкрита само на 500 метра от обекта в началото на 2020 година.

Управителят на компанията Константин Бояджиев изрази радостта си от придобиването на такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната идея. „Ревитализирането на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва разполагаемата земя за застрояване“, каза той. Според него бившите индустриални зони са добър ресурс за градско генериране и уплътняване.

Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за ръководената от него компания. „Така създаваме за пространството микс от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София. Щастливи сме, че даваме успешен старт на поредната ни съвременна концепция“, допълни Бояджиев.

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която, освен че е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, доказа професионализма си с високото качество на проекта за жк „Отдих и култура“ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокласен стандарт, съобразен с глобалните тенденции в строителството, в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения.

В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих съвременните жилища, построени от „Галакси Инвестмънт Груп“, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на обитателите си.

За сделката

Продавач на терена е „ Акрополис Риъл Естейт Б. В.“ - холандско дружество, собственост на „Акрополис Груп УАБ“, един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. По това време теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се план да се реализира търговски център с офиси и жилища, но през 2008 г. е замразен. 11 години по-късно „Галакси Инвестмънт“ печели търга за сделката.

За „Галакси Инвестмънт Груп”

„Галакси Инвестмънт Груп“ е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост -хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара.

Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотела "InterContinental Sofia" в емблематичната сграда на пл. „Народно събрание“. Сред престижните глобални брандове, които навлязоха в България благодарение на „Галакси Инвестмънт Груп“, са и Barcelo в Слънчев бряг и Hilton в София.

В Пловдив най-голям е интересът към модерните „Офис Парк Пловдив“ — офис сграда от клас „А“, и жилищен комплекс Royal Garden, който отразява последните тенденции и изисквания за функционалност на пространството в дома.