Назад

На площад Батенберг ЧНГ идва с братя Аргирови и "Фондацията"

19.12.2019 г., стр. 11

Виво Монтана води хорото, Тони и кубинка също в шоуто

Лео Богдановски

2020 година ще дойде заедно с диско любимците от 80-те Благовест и Светослав Аргирови.

Прочутите близнаци, които наскоро се събраха отново след дълга раздяла, ще са гвоздеят на новогодишната програма на столичния площад „Батенберг“. Концертът се организира от Столична община, а БНТ ще го излъчи на живо в празничната вечер.

Заря

Режисьор и сценарист на спектакъла е Борис Радев, а на сцената на открито ще излязат Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от „Фондацията“, братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, хитовата поп певица от 90-те Тони, провокативните таланти от Expose Team и брас бенд „Виво Монтана“, които ще поведат хорото в първите минути на новата година. Водещи ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването „Туризъм.бг“ на БНТ. Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти и още много изненади.

Юбилей

В новогодишната нощ за поредна година зрителите на БНТ ще имат възможността да проследят на живо празничния концерт „Сцена под звездите“, който по традиция ще се проведе на площад „Княз Александър I“ в столицата. Началото му ще бъде дадено в 22,00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари. 20-ото издание на празничната инициатива съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица на България и 60-годишнината на Българската национална телевизия. Концертът „Сцена под звездите“ събра миналата година на площад „Княз Александър I“ повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на музикалното събитие. По традиция всяка година на пл. “Княз Александър I“ с БНТ празнуват хиляди хора и над милион зрители пред телевизионните екрани. Новогодишният концерт ще бъде излъчен на живо по БНТ 1. В последните минути на отминаващата 2019-а обществената телевизия ще излъчи новогодишното обръщение на президента на Република България Румен Радев.

Спират движението на Царя

Във връзка с реализацията на мащабното празнично събитие в сърцето на София ще има промени на движението - след 20.00 ч. на 28 декември 2019 г. ще бъде въведена забрана за паркиране на автомобили на паркингите на площад „Княз Александър I“ и ул. „Дякон Игнатий“. На 31 декември 2019 г., след 15.00 ч. ще бъде забранено преминаването на МПС по бул. ..Цар Освободител“. Движението ще бъде възстановено след 6.00 ч. на 1 януари 2020 г. Паркингът ще може да се използва след 23.00 ч. на 1 януари 2020 г.