Назад

Кукленият театър с нова сцена и салон, догодина ремонтират театър „София“

30.08.2019 г., с. 5

 

Кукленият театър с нова сцена и салон, догодина ремонтират театър „София“

 

Дари Илкова

Филиалът на Столичния куклен театър ще отвори през ноември с изцяло нов салон и сцена. В момента там тече основен ремонт за 500 000 лв., правят се и нови гримьорни, тоалетни, рампа за хора с увреждания и платформа за декорите.

„Догодина ще обновим и работилниците, в които се изработват куклите и декорите за представленията. Готови сме с проект за цялостен ремонт на най-големия общински театър „София“. Планираме и обновяване на културните домове „Средец“ и „Надежда“. Изграждаме и Център за съвременно изкуство „Топлоцентралата“. Възстановяваме и надграждаме културните пространства в София“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверката на ремонтните дейности.

От септември под ларгото пък ще отвори детски образователен център. Такъв, но летен се планира да има и след възстановяването на античния мавзолей в Южния парк, добави зам.-кметът по култура и образование доц. Тодор Чобанов.

Първата премиера, която ще бъде представена в обновения куклен театър, е коледната постановка „Най-хубавият подарък“. Тя ще бъде на 14 декември.

Ползваме тази сграда от 1959 г. и до момента тя никога не е била ремонтирана основно, обясни директорът на Столичния куклен театър Иван Райков.