Назад

Йорданка Фандъкова за нов мандат: Не се притеснявам от състезания

28.08.2019 г., с. 4

 

Йорданка Фандъкова за нов мандат: Не се притеснявам от състезания

Когато взема решение, ще го обявя публично

 

Даринка Илиева

„Когато съм готова с решението дали да се кандидатирам за нов мандат, ще го обявя максимално публично и ще ви поканя всички.“

Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на въпрос дали тя ще бъде отново кандидатът на ГЕРБ за кмет на София по време на представянето на програмата за 2020 г. на фондация „София - европейска столица на спорта“.

На въпрос дали по-рано вчера, при подписването на споразумението между ГЕРБ и СДС за местните избори е присъствала като кандидат за кмет на столицата, Фандъкова заяви: „Бях там в качеството си на зам.-председател на ГЕРБ“.

Попитана дали се притеснява от социологически проучвания, които дават преднина на евентуална кандидатура на омбудсмана Мая Манолова, столичният кмет отвърна, че

„единственото нещо, което ме притеснява, е това, което правим, да се случи по най-добрия начин“

„Предизборната кампания предстои. Предстои да се обявяват още кандидати. Това е сериозно състезание, а аз не се притеснявам от състезания. Когато взема моето лично решение дали да участвам в това състезание, ще го обявя“, подчерта отново настоящият кмет на София. „Сега представяме това, което сме направили, а то не е никак малко, и показваме новите ни проекти и идеи“, продължи тя. „Всяка политическа сила сама решава по какъв начин да представи своите идеи. Но е много важно да се знае кой стои зад всеки един от кандидатите. Това е честното и почтено поведение към гражданите“, заяви още Фандъкова.