Назад

Има готовност за елтротинетки под наем

10.07.2019 г., стр. 6

"Операторите, желаещи да предоставят новата за столицата услуга за предлагане на ектрически тротинетки под наем са готови във всеки един момент да започнат да я предоставят," съобщи пред „Труд" общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

„От близо два месеца имаме разговори с две световни компании. Още две български също проявяват интерес и искат всеки момент да стартира тази услуга. С главния архитект и ЦГМ подготвяме карта, която е с над 200 места обособени за безплатно паркиране на велосипеди,тротинетки и др.", каза още Зарков.

Общинският съветник от „Патриоти за София" Карлос Контрера внася доклад в СОС по темата. „Предлагам да изискаме от ЦГМ да разработи различни модели по които е възможно в София да бъде предоставяна услугата. Единият вариант е общината да я предоставя, друг вариант е частни оператори", обясни Контрера.

Предстои да се оформят правилата за този вид придвижване, защото той не е регламентиран в националното законодателство. Има вариант броят тротинетки в града, както и скорост им да бъдат ограничени.