Назад

Hад 70 издателства участват в софийската "Алея на книгата"

11.09.2019 г., стр. 18

Рекорден брой издателства и книгоразпространители участват в седмото издание на "Алея на книгата" в София (10-15 септември). Те ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. Както всяка година, литературният кът на Алеята ще бъде сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, работилници за деца. Достъпът до програмата е свободен.

В столицата белите шатри традиционно ще бъдат разпънати от пресечката на бул. "Витоша" с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска". Работното време всеки ден ще е от 10.00 до 20.00 ч.

Специални събития ще очакват и най-малките читатели - среща с Петя Александрова и нейната стихосбирка "Как да порасна"; среща с Катерина Нейнска и Светломира Минкова и тяхната нова книжка "фен и Бибит в Приказната гора"; концерт с песни от поредицата познавателни книжки "Чуден свят" в изпълнение на Детската вокална група "Сладки пуканки" към Националния дворец на децата; среща с преводача на детската книга "Съчко" от Джулия Доналдсън - Красимир Проданов.