Назад

Фандъкова: До края на октомври ще приключи ремонтът на Кукления

30.08.2019 г., с. 8

 

Фандъкова: До края на октомври ще приключи ремонтът на Кукления

 

До края на октомври месец трябва да приключи ремонтът на столичния Куклен театър и през ноември да започнат репетициите за новия сезон, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посети строителния обект вчера и каза, че освен салона и сцената, който са най-важни за представленията, са ремонтирани всички останали помещения като гримьорни, фоайе, сервизни помещения. “Вече сме на финала на цялостната реконструкция на сградата на столичния Куклен театър. Остават довършителни работи и изграждането на тежкотоварна платформа за декорите. Планираме през следващата година да се направи ремонт и на работилниците, където се създават декорите“, каза Фандъкова.

"Радваме се, че всичко това се случва и че децата на София ще имат едно чудесно реновирано място, отговарящо на всички изисквания. Радваме се, че артистите ще имат добри условия за работа" - сподели директорът на столичния Куклен театър Иван Райков. През следващата година Столичната община планира цялостна реконструкция на Театър „София“, която да бъде реализирана с европейски средства. Проектът е почти готов и до седмици предстои внасянето на апликационната форма. След ремонтите на Културния дом в „Красно село“ и „Дружба“, Столичната община подготвя проекти за ремонт на културните домове „Надежда“ и „Средец“.