Назад

Дядо Коледа прави сурвачки за слоницата

19.12.2019 г., стр. 8

Милена Димитрова

Вкусни сурвачки от Дядо Коледа ще получи слоницата Тайди от столичния зоопарк.

Тази събота в 12,30 часа в зала „Гиганти“ белобрадият старец ще раздава подаръци на най-големите животни -слон, носорог и хипопотам. Дядо Коледа обаче ще се нуждае от помощта на децата, за да направи вкусни сурвачки за слоницата, които всеки ще може да изработи по свой вкус. Те ще бъдат направени от клонки, които най-голя-мото животно в столичния зоопарк може да яде и хрупа с удоволствие. Ще има срещи с пухкави и люспести животни, загатват гледачите.

След това в 14 часа гостите ще видят празнично накипрени две синеоки магаренца, които малчуганите ще могат да почерпят и почешат по муцунките и заедно ще стигнат до зала „Големи котки“. „А там в 14,30 часа заедно с гледачите ще бъдат раздадени подаръци на по-игривите котки. Животните ще получат красиво опаковани кашони, в които има лакомства, с които да се почерпят.

За децата ще има томбола с изненади. Голямата награда е едногодишна карта за безплатно посещение на зоопарка за един човек. Другите награди включват участие в храненето на сурикатите, на гарвана или близка среща с животните, например със слоницата Тайди, до-като й правят педикюр, както и още много изненади.

Дядо Коледа ще развърже торбата с подаръци и във варненския зоопарк. На 23 декември той ще посреща гости и лично ще раздава дарове на животните в контактната зона, където децата могат да пипнат и погалят с ръцете си питомците на зоопарка.