Назад

ЦСКА с виза за проектиране до средата на септември

30.08.2019 г., с. 37

 

ЦСКА с виза за проектиране до средата на септември

Проектът трябва да бъде одобрен и от Националния институт за недвижимо културно наследство

 

ДАРИНКА ИЛИЕВА

До средата на септември ЦСКА ще получи виза за проектиране на нов стадион на мястото на „Българска армия“ в Борисовата градина.

Условието обаче е новата футболна арена да се изгради в рамките на чашката на сегашното съоръжение.

Това се договориха на среща вчера собствениците на футболния клуб Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, изпълнителният директор Пламен Марков и главният архитект на София Здравко Здравков.

На срещата е присъствал и изпълнителният директор на „Национална спортна база“ Пламен Манолов като представител на спортното министерство, което е собственик на терена, върху който е „Българска армия“.

„В началото на септември от ЦСКА ще внесат мотивирано предложение за издаване на виза за реконструкция на стадиона, но в рамките на чашката на сегашния и без да се променя геометрията. Трябва да бъдат съобразени всички изисквания, тъй като Борисовата градина е паметник на градинско-парковото изкуство.

Проектът трябва да се съгласува с Националния институт за недвижимо културно наследство и други институции. Предстои доста работа“, каза пред „24 часа“ главният архитект на София Здравко Здравков.

„ЦСКА срещна разбиране от Столична община, която ще съдейства с всички възможни законови средства за реализирането на мащабните ни инвестиционни намерения и привеждането на стадион „Българска армия“ във вид, който да отговаря на изискванията на УЕФА за най-висока категория. Имаме уверението и обещанието на главния архитект, че в срок до 15-20 септември ще бъде издадена виза“, съобщиха по-късно от клуба.