Назад

Честит празник на всички столичани!

17.09.2019 г., с. 5

Честит празник на всички столичани - като човек, роден и отраснал в София, за мен градът винаги е имал огромен сантиментален заряд и неугасващо очарование.

София е символ на младостта, амбицията и прогреса - тя е притегателен център за бизнеса и смятам, че обликът на града носи харизмата на истинска европейска столица. Когато сравнявам детските си спомени със съвременна София, промяната е огромна - Софийското метро е от най-хубавите и комфортни подземни влакове в Европа. През 1996 г. помня как един доцент от УАСГ заяви, че проектът за метрото никога няма да се изпълни, а ето, че беше реализирано - днес обхваща десетки километри и промени облика на града.

Градският транспорт се е модернизирал неузнаваемо - старите амортизирани икаруси и рейсовете „Чавдар“, кретащи по разбитите софийски булеварди, са заменени от модерни автобуси, движещи се по обновените градски артерии. За последните 20 г. се построиха емблематични за Централна и Източна Европа жилищни и офис сгради, а кризите с боклука на София са отдавна забравени. Бул. „Витоша“ никога не е изглеждал по-добре - пълен е с цвят и живот почти денонощно.