Назад

1200 лева за най-красиво украсен балкон

02.12.2019 г., стр. 6

Елхата на София грейна пред НДК

1200 лева ще получи най-хубавата коледна украса на балкон, фасада на сграда или междублоково пространство в София.

Конкурсът на Столичната община „Да украсим София за Коледа" започна вчера и ще продължи до 15 януари 2020 г. Столичани могат да участват, като изпратят до три снимки на своята украса на адрес ukrasi_sofia@ mail.bg.

Изисквания

Коледната украса трябва да е външна - на сграда, тераса, двор или градинка пред блока. Необходимо е да бъдат посочени трите имена на участника или име на организацията, адрес на украсения обект и координати за връзка. Относимите към кампанията фотографии ще бъдат публикувани на фейсбук страницата „Да украсим София за Коледа". Освен голямата награда от 1200 лева за победителя ще бъдат присъдени и 600 лева за класирания на второ място и 300 лева за третия.

Светлини

Светлините на коледната елха на София бяха запалени снощи в градинката пред НДК от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. "Пожелавам много успехи и подаръци за децата. Бог да ни пази", каза тя пред присъстващите. Освен официалната елха пред НДК грейнаха и 43 приказно украсени „Елхи на таланта".

Празничната програма продължи с томбола с награди и изпълнения на вокалните групи „Радио-деца" и „Пламъче", квартет „Славей", група от школата на Мими Иванова и Развигор Попов, фолклорен ансамбъл „Люлин", стипендианти на фондация „Стоян Камбарев", Хайгашод Агасян, Дони и Нети.

По-рано през вчерашния ден в столицата беше пуснат и празничен коледен ретро трамваи, в които актьори от театър „Сириус" забавляваха пътниците с песни и театрални етюди и подаряваха книжки на децата.