Назад

В София през 2019 година:15 детски градини и 20 млн. лв. за ремонти

12.12.2018 г., стр. 4

Залагаме около 20 млн. лв. в проектобюджета за 2019 г. за цялостни реконструкции и строителство на 15 детски градини, като седем от тях вече започнаха.

Те са в районите „Красно село", „Искър", „Подуяне", „Лозенец", „Студентски", „Триадица", „Витоша", „Овча купел", „Горна баня", „Люлин", „Изгрев". Това съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова в новата сграда на 76-та детска градина „Сърничка" в столичния квартал „Младост" 4. По думите й от тази есен деца от 250 семейства могат да използват новата сграда на детската градина, която се намира до Бизнес парк -София.

„Сградата е за 10 групи, със специален корпус, с многофункционална сграда, със спортна зала, с всички необходими удобства - истински дворец на децата в Младост", обясни Фандъкова. Тя посочи, че близо 4 млн. лв. са инвестициите, които са направени в детската градина.

Кметът допълни, че през 2019 г. предстои завършването на модернизацията на 26 училища и детски градини в западните и северните райони на града, заедно с Френската гимназия, която се намира в центъра на града.