Назад

Пускат парното в Столицата от днес

07.11.2018 г., стр. 14

От днес започва поетапно пускане на парното, съобщиха от „Топлофикация София".

Новият отоплителен сезон започва, след като вече три дни средната температура в столицата е под 12 градуса, уточняват от дружеството. Приоритетно ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради, става ясно от разпространеното до медиите съобщение.

Студ

Температурите в София рязко паднаха с началото на месец ноември. На първо число минималната температура в столицата беше малко над нулата. Вчера в Со-

фия бяха измерени минимални температури от 4 градуса, а максималната беше 18. В следващите дни се очакват съответно минимални температури на 8 ноември да е 7 градуса, а ден по-късно минималната температура ще се покачи с градус и термометрите ще отчетат температура от 8 градуса. Тенденцията за под 10 градуса дневни температури ще се запази и в дните след 10 ноември, става ясно от прогнозите за времето в интернет.

Препоръки

Топлофикация още веднъж предупреди домакинствата да завъртят вентилите на радиаторите на максимално деление, за да се обезвъздуши инсталацията. Необходимо е също да спрат ремонтите и да се запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато, предупреждават от дружеството.

Всеки, който не желае да му бъде пуснато парното на този етап, може да го отложи. „Топлофикация София" дава възможност на тези клиенти отоплението в сградата им да бъде пуснато на по-късен етап. Това обаче ще бъде възможно само след подаване на заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с решение от общото събрание на етажната собственост.