Назад

Празничен ретро трамвай ще се движи в столицата от 17 до 23 декември

14-20.12.2018 г., стр. 32

На пл. „Възраждане" започва „Коледна феерия - 2018" и ще бъде пуснат празничен ретро трамвай на 17 декември от 14.30 ч. За осма поредна година организатор на събитието е район „Средец", съобщиха от администрацията. До 23 декември малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.

Заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район „Триадица" - партньор на събитието. Спирките са пл. „Възраждане" -пл.„Македония" - бул. „Прага" - Националния дворец на културата - бул.„Пенчо Славейков" - 14-ти ДКЦ - Читалище „Петър Берон" и кв. „Иван Вазов". Трамваят ще тръгва на всеки кръгъл час от пл.„Възраждане" и на 30 минути от кв. „Иван Вазов". През работните дни ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни от 10.00 до 14.00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ.

При откриването на „Коледна феерия-2018" вокалната група на 38. ОУ „Васил Априлов", с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столичната община.

Влакчето на Дядо Коледа пък е сред най-интересните и предпочитани забавления в Благоевград в навечерието на коледните празници. То тръгва по централните улици на града от 7 декември, а обиколките с него на 25 и 26 декември ще бъдат напълно безплатни за всички желаещи. Коледният фестивал 2018 в града преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!".