Назад

Метрото вдига цените в "Овча купел"

18.12.2018 г., стр. 20

Доскоро по-слабо търсени и извън полезрението на купувачите, столичните квартали "Дружба" и "Овча купел" вече дават заявка за по-добро позициониране сред предпочитанията на клиентите. В Овча купел влияние оказва изграждането на метрото. Свързването на квартала с подземния транспорт ще улесни значително придвижването, което е предпоставка за по-голям интерес за покупка.

А цените в района все още са далече под средните за София и имотите се позиционират в нисък към среден ценови клас. щщ Освен това кварталът предлага добри

възможности   за инвестиционна -покупка, заради близостта до Нов български университет и търсенето на наеми наоколо. Промяната    в Дружба до определена степен също се обуславя от транспортната мрежа. Освен с изградената вече метростанция, кварталът привлича купувачи и заради близостта до две от основните офис зони - Бизнес парка и бул. Цариградско шосе. Развитието на Дружба 2 и реализирането на множество проекти ново строителство позволиха да се промени и самият имидж на района.

Поскъпването на имотите се проявява и в разпределението на сделките по ценови сегменти. Най-голям е делът на покупките за над 70 хил. евро - 62%.