Назад

Коледната елха на София грейва в бяло и червено с 40 000 лампички

30.11.2018 г., стр. 40

Украсихте ли вече и вие дома си и градината? Пратете ни най-хубавите си снимки, ще ги публикуваме

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Светлините на коледното дърво на София ще осветят парка на НДК в 19 ч тази вечер.

Елхата на столицата ще грейне в бяло и червено с 4000 светещи гирлянди и 40 хил. линейни метра диодни лампички. Украсата на коледното дърво ще допълнят светещи елементи във формата на подарък и сфери. В основата на дървото ще има светещи еленчета.

По традиция преди запалването на светлините на елхата Столичната община организира празнична програма. Тя започва в 17,30 ч на площада пред НДК, от страната на ул. „Фритьоф Нансен" и билетния център. Ще участват вокална група към Столичен център за работа с деца „Бели Брези", балетна школа „Силует", вокална група „Сладки пуканки", солисти от артцен-тър „Стринджендо", фолклорна формация към 144-о училище „Народни будители", певците Дичо и Камелия Тодорова, оперната прима Еделина Кънева.

На запалването на коледните светлини освен столичния кмет Йорданка Фандъкова ще присъстват спортисти, актьори и певци. Сред тях са легендарната състезателка по висок скок Йорданка Благоева, златното момиче Любомира Казанова и тренорката на ансамбъла, спечелил бронзов медал от олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г., Ина Ананиева, актьорите Владо Пенев, Тончо Токмакчиев, Румен Угрински и Мая Бежанска.

Днес в столицата тръгва и коледен ретротрамвай. Той ще се движи от 16 до 19 ч от пл. „Възраждане" до пазара „Иван Вазов". Вътре децата ще изработват с аниматори играчки за своята елха.

Ако и вашият дом вече носи коледния дух, снимайте елхата, играчките, щастливите деца, бебетата с коледни шапчици! Може да ни покажете и коледната украса във вашия двор, на терасата или по прозореца. Както и да запечатате в кадър светлините на вашия град или село!

Снимките пращайте на мейл igra@24chasa.bg. Най-хубавите ще публикуваме във вестника и на сайта ни www.24chasa.bg.