Назад

Йорданка Фандъкова с награда за хуманност

21.12.2018 г., стр. 5

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи награда от посланика на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин за заслуги в отстояването на човешките права, за хуманност и съпричастност. Грамотата бе присъдена от Шарън Майлс - съпредседател на движението на хора с увреждания.

„Кметът на Столичната община системно демонстрира ангажираността си съм движението на хора с увреждания, защитата на човешките права, търси социална справедливост, поддържа достойнството и безусловния интегритет на хората с увреждания", се казва в грамотата.

Фандъкова благодари за признанието и подчерта, че хората с увреждания могат да разчитат на подкрепа от Столичната община.

„Когато говорим за хуманност няма нищо по-важно от това да помагаме на хората, които се нуждаят, както със създаване на условия, така и с нашето приятелство", каза кметът. Столичната община предоставя над 100 услуги за хора с увреждания и възрастни хора. Базата е изключително важна, но най-важното са професионализма и човещината на хората, работещи в центровете, обясни Фандъкова.