Назад

Йорданка Фандъкова - почетен президент на ACES EUROPE

06.12.2018 г., стр. 20

Куп похвали за „София - Европейска столица на спорта”

Куп суперлативи заслужи София за дейността по подготовката и представянето си като Европейска столица на спорта. Всеобщото мнение на специалисти и оценители на срещата на асоциацията, определяща фаловете спортни столици на континента (ACES) в Брюксел, е че българската столица е била най-иновативната и сред най-успешните във вече близо 20-годишната история на проекта.

„С удоволствие констатираме, че българската столица е от най-активните, последователни и иновативни от световно известните градове, заслужили досега това признание, каза Джан Франческо Лупатели, основател и президент на ACES Europe в залата на Европарламента. - Представители на следващи столици на спорта вече са притеснени от нивото, което ще остави след себе си София. Вие бяхте отличници с една изключително успешна кампания в полза на гражданите на вашия древен и красив град. Заради отличните резултати ACES Europe взе решение да обяви София за постоянен носител на титлата за първи път в историята. Също в резултат на добрите показатели и без прецедент е определянето на Йорданка Фандъкова за почетен президент на Асоциацията през следващата година."

Организационният секретар на „София2018" и член на управителния борд на ACES Анатоли Илиев обяви, че по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова следващата година българската столица ще бъде домакин на среща на всички досегашни европейски столици на спорта.