Назад

Изпратиха 150 есета за „Аз съм българче"

Над 150 есета на ученици от цялата страна и на деца, живеещи в чужбина, са получени в конкурса на тема "Аз съм българче". Надпреварата продължава до края на януари и в нея имат възможност да участват всички желаещи на възраст от 7 до 15 години. Необходимо е да изпратят своите съчинения на адрес prozorets@bnt.bg.

Единственото изискване към творбите е да бъдат с обем не повече от 1337 знака -броят им символизира 1337 години от създаването на Българската държава.

Своите есета за кампанията вече са изпратили деца от Австралия, САЩ, Канада, Чехия, Кипър, Молдова, Германия, Италия, Испания и др. Най-активни са от училището "Аз съм българче" в Бремен (Германия), Неделното училище "Българче" в Неапол (Италия) и ПБНУ "Васил Апри-лов" в Кастейон (Испания).

Получените съчинения са публикувани на сайта azmogaazznam.com. Всеки може да даде своя вот за някой от фаворитите си.

Гласовете, получени онлайн, ще участват в определянето на победителите. Мнението си ще даде и петчленно жури, което включва преподаватели от български училища в чужбина, представители на БНТ и на партньорите в инициативата - Сдружение "Арлекин" и Столичната община.

Победителите в конкурса за есе от кампанията "Прозорец към Родината" ще бъдат обявени в навечерието на Националния празник на България 3 март.