Назад

Без фенери и дронове на „Княз Александър I”

28.12.2018 г., стр.7

30 000 на площада в София за Нова година

Мариана Попова и Орлин Павлов ще пеят в столицата

Над 30 000 души ще посрещнат Нова година на площад „Княз Александър I“ в София. Там по традиция ще се проведе концерт „Сцена под звездите“, в който участие ще вземат поп певицата Мариана Попова, изпълнителите Орлин Павлов, Рут Колева и Стефан Вълдобрев, Софийският духов оркестър и балет „Арабеск“.

Изявени български спортисти и артисти, сред които Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова ще отправят видеопожелания към българите. Ще има фойерверки и в първите минути на новата година. Концертът ще е съпътстван със засилени мерки за сигурност, като няма да бъдат допускани пияни хора, такива с оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети.

От събота вечерта затварят за паркиране района около пл. „Княз Александър Първи“. До 18 ч на 1 януари няма да може да се паркира и на ул. „Дякон Игнатий“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Аксаков“. Метрото и част от наземния транспорт ще работят в новогодишната нощ. Нощните автобуси ще се движат по променен маршрут.

Рок и народна музика ще има на открития концерт по посрещането на Нова година в Пловдив. Ще участват рок група Jeremy, поп групата 4Magic, оркестър за народна музика „Орфей“, и Славин Славчев.

Певецът Любо Киров, група Deep Zone Project, рапърът Атанас Колев и Папи Ханс ще бъдат част от изпълнителите в концерта във Варна. На пл. „Независимост“ ще бъде монтирана специална 3D сцена. В Бургас за доброто настроение в новогодишната нощ ще се погрижи Дара.

Според прогнозите на синоптиците на 31 декември на много места ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. Температурите се очаква да бъдат над нулата - около 5 градуса.