Назад

„Топлофикация” пуска парното в София

07.11.2018 г., стр. 7

От днес отоплението първо ще бъде подадено към детските градини, училищата и болниците

Топлофикация София" започва от днес поетапно пускане на парното в столицата. Въпреки високите температури от дружеството са изчислили, че вече са налице метеорологичните условия, определени в Наредбата за топлоснабдяването. Според тях новият отоплителен сезон стартира при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от + 12 градуса и прогноза за трайно застудяване.

Първо отоплението ще бъде пуснато в детските градини, училищата и болниците. Следват жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради.

Важно е преди клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации, напомнят от „Топлофикация". В сградите, в които това условие не е изпълнено, парното няма да бъде пуснато.

Абонатите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на инсталацията.

Проверете и дали топломерите ви работят. В случай, че дисплеят им е угаснал, незабавно се обадете на топлинния си счетоводител.

Тези клиенти, които желаят отоплението им да бъде пуснато по-късно, трябва да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.