Назад

Графа и Поли Генова на площада в София на 31. ХII

 

За 18-а поредна година Българската национална телевизия и Столичната община ще подарят незабравима новогодишна нощ на столичани и гостите на София. Концертът „Сцена под звездите", който по традиция се провежда на площад „Княз Александър I Батенберг", ще започне в 22 ч на 31 декември и ще продължи до 1 ч. на 1 януари.

Мащабното събитие е част от календара на културните идеи на Столичната община. Празникът на открито отново ще се излъчи на живо в програмите на БНТ1 и БНТ Свят и ще направи съпричастни зрителите пред малкия екран, както в страната, така и в чужбина, към празничното настроение от столицата на България.

Тази година водещи на празничния спектакъл ще бъдат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Георги Любенов. В програмата участие ще вземат едни от най-популярните български изпълнители, сред които Владимир Ампов -Графа, Поли Генова и Studio 121 с хореограф Милен Данков, инди-рок музикантите от JEREMY, група „Тангра", както и Берковската духова музика, ансамбъл „Български ритми" и други. В събитието ще се включат и млади таланти от риалити формата „Голямото рок междучасие" на БНТ1. Всяка година „Сцена под звездите" обединява близо 20 000 българи, които посрещат заедно Нова година с впечатляваща празнична заря, много музика, танци и настроение на площад „Княз Александър I". Традиционно над 1 милион зрители проследяват музикалното събитие пред телевизионния екран.

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще покани 4 Magic на новогодишния концерт в града. Това обеща той след победата на квартета в „X Фактор". Ако тийнейджърките приемат офертата му, ще излязат на сцената редом със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени", ансамбъл „Тракия", фламенко формацията „Банда Дел Падре".

Във Варна са Б.Т.Р., Берковската музика, Нели Рангелова и Гери-Никол. Традиционният концерт „Заедно в новогодишната нощ" ще започне в 22,30 ч. на площад „Независимост" на 31-ви декември. Водещи на програмата са Надежда Петрова, Иван Тишев, Дамян и Миа .Празничната програма ще продължи до около 2 ч след полунощ.

Народният певец Здравко Мандаджиев и танцов ансамбъл „Младост" ще веселят монтанци с богата фолклорна програма. Младият тракийски певец, прочул се след спечелените награди за изпълнителско майсторство и нова авторска македонска песен на конкурса „Пирин фолк", ще поднесе на публиката най-известните си фолк хитове от самостоятелните си албуми „Земи огин, запали ме", „Да запеем", „Дар от песни", „Ясен месец веч изгрява" и „Горд баща", както и нови песни.

Община Монтана е подготвила 43-инчов телевизор, цифров фотоапарат, хлебопекарна и още 10 подаръка за участниците в традиционната новогодишна томбола. Тя ще се тегли по време на празничното посрещане на 2018-а на площад „Жеравица".