Какво правим ние

Назад

Започва ремонт на ул. “Резбарска“

От 12 юли стартира изпълнението на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи по бул. “Константин Величков“

"От утре, 11 юли, започва ремонт на ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде ремонтирана изцяло." Това съобщи заместник-кметът на София Евгени Крусев при проверка на полагането на първия пласт асфалтова настилка на ул. “Гюешево“ в район „Възраждане“. На проверката присъства и кметът на района Савина Савова.

"Изпълнява се полагането на първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от основните улици в район „Възраждане“ и цялостно се ремонтира. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоари. Продължава изпълнението на програмата за ремонт на вътрешноквартални улици. В момента се работи също и по ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменим водопровод. От утре започва ремонт на ул. "Резбарска“ като тя ще бъде ремонтирана изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“.

На 12 юли започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Работата ще започне от спирката на парк „Свети Петър и Павел“ и ще бъдат общо шест" – каза също Крусев. "С тях ще осигурим движение по трамвайните трасета и на автобусите на градския транспорт. По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. Ще бъдат направени и нови спиркови перони за по-комфортното и безопасно изчакване на пътниците. През септември ще са готови и шестте перона. Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета предвиждаме и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“ – каза Евгени Крусев.

Това е една от новите мерки на Столична община за по-бърз и удобен градски транспорт.

По отношение на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и дърветата Евгени Крусев заяви, че еколозите от „Зелена система“ правят ежеседмични проверки и предписания към изпълнителя на обекта, който има задължението да прави всичко възможно, за да опази дърветата. По проекта в зона 2 ще бъдат засадени още 76 нови дървета, като 60 от тях са на ул. „Граф Игнатиев“, пл. “Славейков“ и около църквата „Св. Седмочисленици“. Останалите ще бъдат по ул. „Солунска“ и ул. “6-ти септември“.


Събития в София

Лятно кино на БНТ1 поема на път за седма поредна година

Началото е на 19 юли от 21:00 часа в София на Лятната естрада в "Борисовата градина". Закриване на 8.09.2018 г. в София с прожекция на филма „Възвишение“ ...

Финална инициатива на проекта „Дни на нематериалното културно наследство“

20 юли 2018 г. (петък) от 17:00 ч. в залата на Американския център на Столична библиотека, пл. „П. Р. Славейков” 4а ...

Балкански младежки форум в Столична община

Заключителното събитие на форума ще се проведе на 20 юли, петък, от 15 до 16 часа в Зала 5 на Столична община ...