Какво правим ние

Назад

Започва изграждането на канализация, необходима за отводняването на разширението на бул. „Тодор Каблешков“

От неделя, 21 април 2019 г., започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“, район „Триадица“. Изпълнението на канализацията е важно за отводняване на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, чието строителство ще стартира след завършване на отчуждителните процедури. Булевард „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния ринг и изграждането му ще позволи извеждането на автомобилния трафик от центъра на столицата.

"Канализационният клон е важен както за кв. “Кръстова вада“, така и за „Манастирски ливади“. Създадена е временна организация на движението на етапи, като движението няма да се затваря. Ще има само стеснения на движението" –съобщи кметът на район „Триадица“ Николай Терзиев.

С цел да не се затваря изцяло движението по време на строителните дейности обектът ще се изпълнява поетапно съгласно одобрена организация на движението.

817-те метра от първия етап на канализационния клон по ул. „Хенрих Ибсен“ (ул. „Сребърна“) и ул. „Никола Крушкин-Чолака“, в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до преливна шахта 1 в м. „Кръстова вада-запад“, ще се изградят на десет части. За по-бързо придвижване Столична община препоръчва следните алтернативни маршрути:

  • За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и от там по ул. „Тодор Каблешков“;
  • За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“;
  • За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.

Събития в София

Проект по безопасност на движението „Бързай бавно 2“

Инициативата ще се състои на 30 май от 11:30 ч. на площадката по безопасност на движението в 8. СУ „Васил Левски“ ...

„Музикални диалози“

Концерт на Камерен хор „Средец“ – 27 май (понеделник), 17:00 часа, Национален исторически музей ...

Фотографска изложба „Добротворчество“

Изложбата може да бъде разгледана от 27 май до 3 юни в Галерия на открито на Столична община в Градската градина ...