Какво правим ние

Назад

Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз връчи първите си годишни награди за "Лекар на годината"

Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз връчи първите си годишни награди за "Лекар на годината" в четвъртък вечер. На официалната церемония във Военния клуб присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, нейният заместник Явор Нотев, председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова и зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков и заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Наградите "Лекар на годината" бяха разпределени в 9 категории, в две от които бяха отличени представители на общинските структури. Наградата за "Мениджмънт на финансовите ресурси"  получи изпълнителният директор на общинската Първа МБАЛ проф. д-р Цветомир Димитров.  За "Активен принос в работата на общинското здравеопазване"  беше отличен д-р Веселин Милев, председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет.

Голямата награда "Лекар на 2018 година" беше връчена на д-р Цвятко Георгиев – завеждащ отделението по хирургия към детската клиника на "Пирогов".

В столичната лекарска колегия членуват около 10 000 медици. Това е най-голямата лекарска организация в страната. "Пациенти от цялата страна избират да се лекуват именно в София заради високия професионализъм на специалистите в столицата" – коментира председателят на Столичната колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев.

Наградите "Лекар на годината" на Столичната лекарска колегия ще се връчват всяка година в навечерието на деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври, който е и професионален празник на българските медици.

За първи път у нас връчиха наградата „Лекар на годината” към Столичната колегия на Българския лекарски съюз. 

Идеята е да бъдат отличени водещите специалисти в столицата. 


Събития в София

Осмият ACT Фестивал за свободен театър с мултижанрова българска селекция

Ще се проведе от 19 до 25 октомври и ще включва най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция, богата паралелна програма ...

Седми национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее”

От 20 октомври до 4 ноември 2018 г. ще се проведе ...

Библиотеката на София на 90 години

На 24 октомври 2018 г. Столичната библиотека навършва 90 години от създаването си. Всички софиянци и гости на столицата са поканени да станат част от организираните по този повод събития ...