Какво правим ние

Назад

Столична община се включи за 12-та поредна година в инициативата „Мениджър за един ден“

За поредна 12-та година Столичната община се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. Момичета и момчета от столични гимназии и университети работиха като зам.-кметове, а функцията кмет на града изпълни ученикът от Немската езикова гимназия Николай Бошнаков.  „За мен е изключително вълнение Столична община да посрещне за поредна година Кмет на София за Един ден, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Денят за Николай като кмет  на София му даде възможност  да научи повече за това как работи общината  и да се вдъхнови за своята бъдеща кариера. Сигурна съм, че за всички млади хора, които взеха участие в инициативата, 12 октомври ще остане един незабравим ден!“  С тези думи кметът Йорданка Фандъкова се обърна към участниците и домакините на инициативата по време на закриващата церемония в JA Startup Хамбара на Джуниър Ачийвмънт в София тех парк.

„Научих много нови ценни умения, които ще ми помогнат за бъдещото ми кариерно развитие и със сигурност дори само за този един ден като кмет на София, знам, че станах по-добър човек“, сподели развълнуван 16-годишният Николай Бошнаков от 91. Немска гимназия в София.

По-рано през деня младите мениджъри имаха възможност да участват в заседание на Столичния общински съвет и да се включат  в оперативка при кмета на София Йорданка Фандъкова. Те споделиха своите впечатления и идеи за развитието на града със столичния кмет и нейния екип.  Йорданка Фандъкова  им даде своите напътствия – да учат, да не се отказват и да знаят, че в институциите има място за добри професионалисти.   

 16-то издание на „Мениджър за един ден“ се проведе под надслова  „Вдъхнови бъдещето“ и в него включиха 1700  ученици и студенти и 200 компании, институции, неправителствени организации.


Събития в София

"ИЛИЯ БЕШКОВ – СВЯН И СТРАСТИ"

В изложбата са събрани над 180 рисунки ...

Столичната община и Австрийското посолство Ви канят на публично представяне в серия дискусии на "Бронзовата къща" по проект на Пламен Деянофф

Идеята за „Бронзовата къща“ възникна още преди 12 години ...

Трето издание на Софийския фестивал за камерна музика Аджитато'

Реализира се с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ 2017 ...