Какво правим ние

Назад

София се включи в инициативата "Европейска нощ на учените"

На 14 локации в столицата се проведоха инициативи, свързани с науката и знанието.  Инициативата е на Европейската комисия и Британския съвет и в нея се включиха Центърът за изследвания и анализи, Форум Наука, Форум Демокрит, София Тех Парк, Националният природонаучен музей при БАН, Софийският университет „Св. Климент Охридски“,Техническият университет в София, Химико-технологичен и металургичен университет, Медицинският университет, Музейко, Българският географски портал - geograf.bg, Националният политехнически музей и много други университети в страната.     

"София е динамичен и модерен град, град на младите и активни хора", каза при откриването на събитието столичният кмет Фандъкова. "Знаещите и можещи хора, новите технологии и иновациите  променят средата и стандарта, в които живеем", допълни още столичният кмет и подчерта, че при решаването на различни градски проблеми Столичната община се обръща  към  българските учени. "Заедно с еврокомисаря с ресор „Цифрова икономика и общество“ Мария Габриел организираме Европейската дигитална асамблея в София. Целта ни е да дадем възможност на всички ангажирани в цифровата икономиката и сектора на информационно-комуникационните технологии да очертаят икономическите перспективи, които предоставя единният цифров пазар", сподели пред участниците в Европейската нощ на учените Йорданка Фандъкова.

На събитието присъстваха Огнян Златев - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България,  Любов Костова - директор на Британския съвет, учени и деца от столични училища.

 


Събития в София

Премиера на книгата „Великите европейци“ в София

София, площад „Славейков“ № 4, Литературен клуб на Столична библиотека в 18:00 часа, 21 ноември 2019 г. ...

Паметник на видния български писател, дипломат и историк Симеон Радев ще бъде открит в парка до НДК

Откриването ще се проведе на 21 ноември от 12:00 часа. Паметникът е монтиран на източната алея до НДК ...

Галерия "Дечко Узунов" представя програма "Памет"

Откриване: 20 ноември 2019 г., 18:00 ч. Експозиция: до 01.02.2020 г. ...