Какво правим ние

Назад

София се включи в инициативата "Европейска нощ на учените"

На 14 локации в столицата се проведоха инициативи, свързани с науката и знанието.  Инициативата е на Европейската комисия и Британския съвет и в нея се включиха Центърът за изследвания и анализи, Форум Наука, Форум Демокрит, София Тех Парк, Националният природонаучен музей при БАН, Софийският университет „Св. Климент Охридски“,Техническият университет в София, Химико-технологичен и металургичен университет, Медицинският университет, Музейко, Българският географски портал - geograf.bg, Националният политехнически музей и много други университети в страната.     

"София е динамичен и модерен град, град на младите и активни хора", каза при откриването на събитието столичният кмет Фандъкова. "Знаещите и можещи хора, новите технологии и иновациите  променят средата и стандарта, в които живеем", допълни още столичният кмет и подчерта, че при решаването на различни градски проблеми Столичната община се обръща  към  българските учени. "Заедно с еврокомисаря с ресор „Цифрова икономика и общество“ Мария Габриел организираме Европейската дигитална асамблея в София. Целта ни е да дадем възможност на всички ангажирани в цифровата икономиката и сектора на информационно-комуникационните технологии да очертаят икономическите перспективи, които предоставя единният цифров пазар", сподели пред участниците в Европейската нощ на учените Йорданка Фандъкова.

На събитието присъстваха Огнян Златев - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България,  Любов Костова - директор на Британския съвет, учени и деца от столични училища.

 


Събития в София

Паметник на видния български писател, дипломат и историк Симеон Радев ще бъде открит в парка до НДК

Паметник на видния български писател, дипломат и историк Симеон Радев ще бъде открит до НДК на 21 ноември (четвъртък) от 12,00 часа. ...

Концерт, посветен на Деня на християнското семейство

15 ноември, петък, ОКИ „Красно село”, 18 часа ...

XXXIII издание на Киномания

Филмът „Засукан свят“ на Мариус Куркински открива 33-тото издание на Киномания. Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 28 ноември ...