Какво правим ние

Назад

София е "Екообщина" 2017 г.

Наградата в конкурса, организиран от Френското посолство, получи кметът Йорданка Фандъкова

София получи наградата "Екообщина" в категория "Управление на отпадъците" в конкурса, организиран от Френското посолство. Негово Превъзходителство посланик Льобедел връчи приза на кмета на София Йорданка Фандъкова. Това е второто издание на конкурс "ЕКООБЩИНА", организиран от Френското посолство в България, и привлича все по-голям интерес от страна на представителите на местната власт. Призът бе връчен на кмета на София Йорданка Фандъкова от Н.Пр. посланика на Франция у нас г-н Льобедел и министъра на околната среда и водите Нено Димов в присъствието на зам.-министъра на регионалното развитие Деница Николова.

Поздравления за София, защото дължим тази награда на резултатите, които постигаме с изграждането на Интегрираната система за управление на отпадъците, с европейско финансиране. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й благодарение на подкрепата на гражданите, на Европейската комисия, държавата и много работа постигнахме тези резултати.

Изградихме инсталации за зелени и био отпадъци и Завод за механично-биологично третиране на отпадъци с производство на RDF. В инсталацията за компостиране се преработват разделно събрани зелени и хранителни отпадъци, от които се произвежда електроенергия и компост, част от който използваме обратно в парковете и градините на града и раздаваме безплатно на гражданите, които са си заплатили такса "битови отпадъци".

В Завода за механично-биологично третиране на отпадъци се приемат смесени битови отпадъци, от които се произвеждат гориво от отпадъци, което ще се оползотворява в инсталацията за комбинирано производство на енергия на територията на "Топлофикация – София" ЕАД. С бъдещата инсталация ще се постигне завършеност на системата за управление на отпадъци.

 


Събития в София

"ИЛИЯ БЕШКОВ – СВЯН И СТРАСТИ"

В изложбата са събрани над 180 рисунки ...

Столичната община и Австрийското посолство Ви канят на публично представяне в серия дискусии на "Бронзовата къща" по проект на Пламен Деянофф

Идеята за „Бронзовата къща“ възникна още преди 12 години ...

Трето издание на Софийския фестивал за камерна музика Аджитато'

Реализира се с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ 2017 ...