Какво правим ние

Назад

Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на София

Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на Столична община през нощта и рано сутринта на  11 януари 2019 г. Направени са цялостни обработки със смеси срещу заледяване, както и почистване на снежна маса в някои квартали поради по-обилния снеговалеж. Обработени са приоритетно всички трасета на градския транспорт, общинските пътища, Южната дъга на "Околовръстен път" и основни улици в райони. Снегопочистващата техника започва обработки и в някои вътрешноквартални улици.

В планината Витоша е извършено опесъчаване и бутане на снежна маса на пътищата Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко. Към момента навсякъде градският транспорт се движи по обичайните се маршрути. Почистват се и спирки и подходи към подлезите и тротоари.

Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършват обходи на терен и заедно със Столичен инспекторат следят обстановката.

В Кризисните центрове за хора, останали без дом, са настанени общо 160 души. Във връзка с ниските температури е осигурен постоянен режим на работа. Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.

Днес температурите остават отрицателни. Напомняме на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, и съобразена скорост. Собствениците на сгради да почистят местата пред съответните имоти. 


Събития в София

140 години София е столица – концерт на Джаз формация "София"

29 март (петък), 18:30 часа, ОКИ "Надежда" ...

Поетът на месеца в Столична библиотека Марко Ганчев ще представи нова книга

На 27 март 2019 г. (сряда), от 18:30 ч., в Литературния клуб на библиотеката, авторът и новата му книга със сатирични поеми „Кота нула” ...

Столичната община разкрива три мобилни пункта за специфични отпадъци за "Часът на Земята"

И през тази година Столична община ще вземе активно участие в световната инициатива "Часът на Земята" на 30 март 2019 г. ...