Какво правим ние

Назад

Нови 6200 дървета са засадени в Новата гора на София

6200 нови дървета са засадени в Новата гора на София край "Суходол" в първите 3 уикенда от третия сезон на залесителната инициатива. Дърветата са засадени изцяло от доброволци, като фиданките, инструментите и ръкавиците за засаждането се предоставят от Столична община. С новопосадените дръвчета общият брой на фиданките в новия зелен пояс край София е 26 200. Последващи грижи за засаждането се полагат от лесовъдите – експерти от Общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“.

Новата гора на София край "Суходол" е проект на Столична община за трансформация на пустеещи общински земи в гора. За засаждането на фиданките се разчита изцяло на доброволци, като за максимално улеснение е разкрита временна автобусна линия в рамките на градския транспорт – 56А, която превозва желаещите да се включат в залесяването от спирка "Метростанция „Вардар“ до самия вход на гората в "Суходол". Залесителните мероприятия се провеждат всяка събота и неделя, между 10 и 16 часа, докато времето позволява.

Повече информация за проекта и как да се включите в инициативата: www.novatagora.bg


Събития в София

„Жабокът, който не искаше да става принц” – спектакъл за деца

20 април, събота, зала на театър "Сириус”, 17:00 часа ...

Историческа възстановка по повод 143 години от Априлското въстание

На 20 април (събота) от 16.00 ч. в Градската градина (зад площадката на бившия мавзолей) ще се проведе възстановка на един от най-славните моменти в българската история. Организатор е Национален съюз „Единение“ ...

Управление на извънредни ситуации чрез данните на европейската програма за наблюдение на Земята - Коперник

От 19 до 21 април в ТУ, София ще се проведе първият Copernicus Hackathon Sofia ...