Какво правим ние

Назад

Над 10 500 стари гуми са събрани от 34 площадки в София

"До сега тази година са събрани над 10 500 излезли от употреба стари гуми, а за 2018 г. – над 12 700 бр. На територията на София има 34 места, на които гражданите могат да оставят безплатно старите си гуми и те ще бъдат извозени за преработка." Това съобщи Татяна Асенова, началник-сектор контрол на компонентите и факторите на околната среда в Столичен инспекторат.

Проверката бе извършена на площадка в ж.к. “Младост“. В 12 района на Столичната община са обособени 31 площадки. В сезона на смяна на гумите гражданите могат да оставят стари гуми и на още три специализирани площадки и така е сигурно, че те ще бъдат предадени за отпадъци, а няма да бъдат изгорени нерегламентирано. Целта на проверките и предаването на старите гуми в определените пунктове е да се предотврати тяхното използване за горене.

Регулярно фирмите събират и извозват предадените стари гуми.

Информация за площадките, на които могат да бъдат предадени старите, излезли от употреба гуми, е публикувана тук.

Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки по автосервизите, площадките за изкупуване на вторични суровини, цеховете за производство на мебели, строителните обекти. Извършени в рамките на миналия месец са 29 проверки на автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми, на пунктове за изкупуване на отпадъци от хартия, картон, пластмаса, направени са 363 проверки на строителни обекти.


Събития в София

Дискусия „Стандарти за градска среда“

5 декември (четвъртък) 2019 г. от 18:00 ч. в залата на Софийска градска художествена галерия, находяща се на ул. "Ген. Гурко" № 1 ...

Регионален исторически музей – София представя археологическата изложба "Опазваме миналото с поглед в бъдещето"

Изложбата гостува на РИМ – София в периода 05 декември 2019 – 02 февруари 2020 г.; Откриване: 05.12.2019 г. (четвъртък) от 18:00 ч. ...

Концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти”

5 декември, четвъртък, зала "България", 19 часа ...