Какво правим ние

Назад

На 9 ноември откриваме петия залесителен сезон в „Новата гора на София“

Петият залесителен сезон в “Новата гора на София” край "Суходол" стартира на 9 ноември в 11 часа и ще продължи до 1 декември 2019 г. Акции по засаждането ще се провеждат през четирите уикенда при благоприятно време. За тези дни ще се разкрие временна автобусна линия  с номер 56А. Автобусите ще тръгват от спирка "Вардар" и ще отвеждат желаещите до терена за залесяване. Те ще се движат от 10:00 до 16:30 часа на интервал от един час. И през този сезон ще се разчита на доброволци за изграждане на зеления филтър на София.  

През този сезон се очаква голяма активност, която бе подсказана от многобройните обаждания и писма с желание за участие в залесителните дейности. На терена ще има експерти от ОП „Общински гори“, които ще напътстват доброволците при засаждане на фиданките. Осигурени са ръкавици и инструменти. Информация за хода на кампанията ще се публикува на страницата на Столична община и във Фейсбук страниците на “Зелени решения за София“ и „Новата гора на София“.
Събития в София

Вокална студия “Дъга” към Дом на културата “Средец” открива Немския коледен базар с концерт от любими песни

Заповядайте на 22.11.2019 г. от 17:30 на Немски коледен базар, за да чуете любими коледни и не толкова коледни песни! ...

VI фестивал на документалното кино „Сподели София”

25 ноември, понеделник, ОКИ „Красно село”, 18:00 часа; „Апостолът и неговият паметник”. Режисьор: Никола Бошнаков ...

„Жабокът, който не искаше да става принц” – детска приказка

23 ноември, събота, ОКИ „Искър”, 11:00 часа; 23 ноември, събота, ОКИ "Красно село", зала „Сириус”, 17:00 часа ...