Какво правим ние

Назад

Мобилно приложение Sofia CulTour показва културни маршрути и събития

Стартира мобилно приложение Sofia CulTour –  интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата.

Напълно безплатно Sofia CulTour бързо и лесно предлага избор на потребителя къде, кога, какво да посети. Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града.

Принципът на работа на приложението е следният: потребителят изтегля безплатно Sofia CulTour на мобилното си устройство, като след отваряне системата идентифицира локацията и задава варианти за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен София тур, църкви, държавни институции, традиционни ресторанти. Освен активно търсене системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития. Първата версия на приложението е напълно готова, като вече се работи и по втора, още по-добра версия, която в най-скоро време ще предложи на потребителите нови функционалности като планиране на индивидуални културни маршрути и др.       

Реализацията е на Бейс Системс ООД (създатели на платформата "Заслушай се!" – превод в реално време на езика на глухонемите), а проектът е финансиран от програма "Култура" на Столична община.

Можете да свалите Sofia CulTour безплатно от Google Play, а от 8 юни – и от Аpp Store.

Още информация може да намерите тук: http://www.cultour.online/ 
 


Събития в София

"Лирика от север" – концерт на КА "Софийски солисти"

24 януари, четвъртък, 19 часа, Централен военен клуб ...

“Бродски/Баришников” в София с подкрепата на Столична община

На 19 и 20 януари от 19:30 ч. ще бъде представен на сцената на Софийската опера и балет театралният моноспектакъл “Бродски/Баришников" ...

"Сапунен свят" – една музикална история

19 януари, събота, зала "Сириус” на ОКИ "Красно село", 17 часа ...