Какво правим ние

Назад

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави отбора на София, взел участие в IV Олимпиада на Мегаполисите

"Гордеем се с вас и вашите преподаватели. Резултати се постигат с талант, с много работа и последователност." Това каза столичният  кмет при срещата си с талантливите ученици на София. Отборът на София спечели 8 медала и завоюва второ място в отборното класиране на IV Олимпиада на Мегаполисите. В надпреварата взеха участие  45 отбора по математика, информатика, химия и физика от 32 държави.

Софийският отбор включваше ученици от Софийската математическа гимназия, Националната природо-математическа гимназия и Първа частна математическа гимназия.

Столичният кмет Фандъкова поздрави учениците и техните преподаватели за резултата и им пожела здраве и нови успехи.

Столичният кмет изрази увереност, че младите хора ще продължат да обичат своя град, ще завършат най-престижните световни университети и ще помагат на София.


Събития в София

Световният глас на хърватската литература – Дубравка Угрешич – в София

Дубравка Угрешич ще бъде удостоена на 23 октомври с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ ...

Cедмо издание на Международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest

Откриване: 22 октомври, 18:00 ч., Галерия "Академия" на ул. "Шипка" 1. Събитията от 22 до 26.10.2019 г. включват изложби, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео артпрожекции, лекции и презентации, творчески работилници, концерти ...

Изложба под надслов: „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички”

14 – 28.10.2019 г., Галерия на открито в градина „Кристал”. Изложба върху миналото на София и градските пространства в другите балкански столици и по-малки градове ...