Какво правим ние

Назад

Кметът Йорданка Фандъкова запали светлините на Коледната елха на София

"Много подаръци, здраве, радости и успехи пожелавам на децата. Весели и светли празници!" – Това каза Йорданка Фандъкова при запалване светлините на Коледното дърво на София в присъствието на много софиянци в площадното пространство на НДК .

"Украсяваме живата елха, специално засадена преди три години в парка на НДК" – каза също Фандъкова.

Дървото е високо около 13 метра, има 5 000 лед лампички и 4 000 м гирлянди, два елена и подаръци. Заедно с елхата на София бяха запалени и 40 елхички в подкрепа на млади таланти от Фондация „Стоян Камбарев”.

На 1 декември по традиция ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на София. Тя е живо дърво, което засадихме в парка на НДК. Елхата ще има светещи гирлянди, кълба, два елена, подаръци.

В празника участваха вокалните групи „Радиодеца“ и „Пламъче“, квартет „Славей“, група от школата на Мими Иванова и Развигор Попов, фолклорен ансамбъл „Люлин“, стипендианти на фондация „Стоян Камбарев“, Хайгашод Агасян, Дони и Нети.

На празника присъстваха и обичаните спортисти Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Владо Николов, Таня Богомилова, Румяна Нейкова. 


 


Събития в София

Дискусия „Стандарти за градска среда“

5 декември (четвъртък) 2019 г. от 18:00 ч. в залата на Софийска градска художествена галерия, находяща се на ул. "Ген. Гурко" № 1 ...

Регионален исторически музей – София представя археологическата изложба "Опазваме миналото с поглед в бъдещето"

Изложбата гостува на РИМ – София в периода 05 декември 2019 – 02 февруари 2020 г.; Откриване: 05.12.2019 г. (четвъртък) от 18:00 ч. ...

Концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти”

5 декември, четвъртък, зала "България", 19 часа ...