Какво правим ние

Назад

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави участниците в Световното първенство по художествена гимнастика в София

"София – европейска столица на спорта за 2018 година, ще се превърне  в  световна столица на художествената гимнастика." Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в обръщението си към участниците в Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в зала „Арена Армеец“. Фандъкова припомни, че художествената гимнастика е изключително популярен спорт в нашия град. Благодарение на поколения български гимнастички,  издигали българския флаг на най-високо ниво, хиляди деца  се привързаха към този красив спорт.

Кметът отправи и поздрав към  Българската федерация по художествена гимнастика, ръководена от Илияна Раева, за домакинството на престижното събитие.

Световното първенство по художествена гимнастика са провежда за пръв път в българската столица и в него вземат участие 350 гимнастички от 61 държави.

Фотограф: Гео Калев

  

 


Събития в София

Честваме 110 години от обявяването на Независимостта на България

На 22 септември (събота) от 11.00 ч. на площад „Княз Александър I” пред паметника на Независимостта ...

Без кола за един ден

На 22 септември 2018 г., събота, София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа инициатива – Ден без автомобили. От 11:00 до 17:00 часа центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили ...

Концерт "Мир и светлина за маестро" в памет на диригента Бедрос Папазян

23 септември, неделя, от 18:00 часа в залата на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" на бул. "Евлоги Георгиев" № 94 ...