Какво правим ние

Назад

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави участниците в Световното първенство по художествена гимнастика в София

"София – европейска столица на спорта за 2018 година, ще се превърне  в  световна столица на художествената гимнастика." Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в обръщението си към участниците в Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в зала „Арена Армеец“. Фандъкова припомни, че художествената гимнастика е изключително популярен спорт в нашия град. Благодарение на поколения български гимнастички,  издигали българския флаг на най-високо ниво, хиляди деца  се привързаха към този красив спорт.

Кметът отправи и поздрав към  Българската федерация по художествена гимнастика, ръководена от Илияна Раева, за домакинството на престижното събитие.

Световното първенство по художествена гимнастика са провежда за пръв път в българската столица и в него вземат участие 350 гимнастички от 61 държави.

Фотограф: Гео Калев

  

 


Събития в София

Поздравителен концерт под патронажа на Н. Пр. посланика на Република Молдова в България

27 февруари 2019 г. (сряда) 18:30 часа, Концертна зала на ОКИ "Надежда" ...

Лиляна Табакова – преводач на м. февруари в Столична библиотека

На 25 февруари 2019 г. (понеделник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4) в поредицата „Преводач на месеца“ ще се насочим към испанския език с помощта на един интересен събеседник ...

Галерия "Сердика" ще представи изложбата (РЕ)ЦИКЪЛ на Лиана Димитрова

22 февруари 2019 г. от 18:30 часа в Галерия "Сердика" на Женския пазар ...