Какво правим ние

Назад

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави участниците в Световното първенство по художествена гимнастика в София

"София – европейска столица на спорта за 2018 година, ще се превърне  в  световна столица на художествената гимнастика." Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в обръщението си към участниците в Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в зала „Арена Армеец“. Фандъкова припомни, че художествената гимнастика е изключително популярен спорт в нашия град. Благодарение на поколения български гимнастички,  издигали българския флаг на най-високо ниво, хиляди деца  се привързаха към този красив спорт.

Кметът отправи и поздрав към  Българската федерация по художествена гимнастика, ръководена от Илияна Раева, за домакинството на престижното събитие.

Световното първенство по художествена гимнастика са провежда за пръв път в българската столица и в него вземат участие 350 гимнастички от 61 държави.

Фотограф: Гео Калев

  

 


Събития в София

Представяне на албума "Една като никоя. София в старите пощенски картички и снимки"

21 ноември 2018 г. (сряда), 18.00 часа, Софийска градска художествена галерия ...

Най-мащабният форум за софтуерни разработчици GlobalTech Summit – с безплатен билет

Столична община (Асоциация за развитие на София) е партньор на GlobalTech Summit, който ще се състои от 27 до 29 ноември в София – Национален дворец на културата ...

Владимир Зарев – разказвач на м. ноември в Столична библиотека

На 22 ноември 2018 г. (четвъртък) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека – авторско четене и разговор с публиката ...