Какво правим ние

Назад

Кметът Фандъкова провери ремонта на ул. “Каменоделска“

"Тази година работим на 15 основни обекта от градската пътна инфраструктура. Акцент в програмата ни са ключови улици в различни квартали на София. Един от проектите ни е цялостният ремонт на ул. “Каменоделска“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов и кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

Извършва се цялостен ремонт на ул. “Каменоделска“ от кръстовището преди жп моста "Изида" на "Сточна гара" до трамвайно ухо "Орландовци". Изгражда се нов, модерен релсов път, нови тротоари с тактилни ленти за незрящи хора. Изграждат се и нови улични отводнители и стълбове за улично осветление и контактна мрежа за трамваите.

Изпълнителите увериха кмета, че за 15 септември движението ще бъде пуснато.

Работата на обекта бе усложнена заради ремонта на моста "Изида", който се изпълни от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Столичната община ще финансира отделно монтажа на 5 спиркови навеса по дължината на трамвайния участък, тъй като в момента не съществуват по тези спирки.

 

 

 


Събития в София

XXXIII издание на Киномания

Филмът „Засукан свят“ на Мариус Куркински открива 33-тото издание на Киномания. Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 28 ноември ...

Изложба „Манифестиращата идеология 1944 – 1989“ в РИМ – София

Експозиция: от 7 ноември 2019 г. (четвъртък) от 18:00 ч. до 31 януари 2020 г. в Регионалния исторически музей – София (пл. „Бански“ 1) ...

Концерт, посветен на Деня на християнското семейство

15 ноември, петък, ОКИ „Красно село”, 18 часа ...