Какво правим ние

Назад

Кметът Фандъкова провери изграждането на детска градина в район „Витоша“

"В район "Витоша" тази година изграждаме две нови детски градини и една училищна сграда. В кв. „Павлово“ строим нова сграда и физкултурен салон към Детска градина „Вълшебство“ – тя ще е за 3 групи" – това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

Извършва се и ремонт на старата сграда на градината и всички детски площадки в двора. Другата нова сграда е в кв. „Княжево“ – 2 групи и физкултурен салон към Детска градина № 60. Към 60. ОУ в кв. „Симеоново“ се изгражда пристройка с учебни кабинети и физкултурен салон.

През последните години в район „Витоша“ са изградени четири детски градини, като са инвестирани около 5 млн. лв.

Извършено е укрепване на Народно читалище „Витоша“.

Тази година в бюджета на Столичната община са заложени 15 нови сгради на детски градини и 10 училищни сгради в това число и 5 физкултурни салона. Общо отделените средства от бюджета за инвестиции в образователната инфраструктура са 80 млн. лв.

 

 


Събития в София

В памет на словото: Юбилейни вечери на бележити представители на българската литература – Илия Бешков

25 юни, вторник, 18 часа, ОКИ "Красно село" ...

Изложба в СГХГ "Следите се губят. Дружество на южнобългарските художници (1912 – 1948)"

От 22 юни до 25 август 2019 г. в СГХК ще се проведе изложба "Следите се губят". Откриване: 21 юни (петък), 18:00 часа ...

Юбилейно издание на фестивала „Опера в парка”

От 21 юни до 14 юли в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” ще се проведе програмата на фестивала. Откриване – 21 юни (петък) ...